Skip to main content
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

FILM AVOND “Op jacht naar baarden in de straten van Tongeren”

11 February 2017 @ 8:00 pm - 10:00 pm

Free

De film “Op jacht naar baarden in de straten van Tongeren” toont de verhalen van de bewoners en bezoekers van de stad Tongeren.

De stad die voor velen bekend staat als de oudste van Belgiё, werd een 2000-tal jaren geleden opgericht door de Romeinen. Vandaag is Tongeren een ontwikkelende multiculturele en gemengde-klassen stad. Het is geen verassing dat bezoekers hier elk jaar opnieuw weer naartoe komen voor de prachtige Middeleeuwse straten, fietsen-vriendelijke bewoners en de leuke zondagse antiekmarkt.

Zonder grote universiteit die de oude gedachtegang wegwerken, is de stad in zekere zin de perfecte plek voor de volwassen hipster om tot rust te komen, en zichzelf te verdiepen in het diverse Romeinse, Keltische en Vlaamse erfgoed dat de stad het middelpunt maakt van traditionele parades, religieuze vieringen en antiek bijeenkomsten. Daarom is het niet verassend dat buitenstaanders Tongeren zien als ‘de oudste stad voor de oudste mensen’.

Ons film project “TONGEREN IN SHOTS” is erop gericht het stereotype te doorbreken van ‘De stad waar de tijd stilstaat’.

Onze eerste documentaire “On the hunt for beards on the streets of Tongeren” volgt radicaal verschillende mensen in de straten van Tongeren, die met ons de verhalen achter hun baarden delen.

De film toont de verhalen van de eigenaar van een kapsalon met een 52-jaar oude geschiedenis, de jonge oprichter van een pas geopende barbier genaamd “Barbarius”, een medewerker van het rechthuis, een retro Nintendo-games verzamelaar, een bloemist, een postbediende, een vrachtwagenchauffeur, een artist, een personal trainer, een spoorweg arbeider en vele anderen.

Details

Date:
11 February 2017
Time:
8:00 pm - 10:00 pm
Cost:
Free
Event Category:
Event Tags:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/171972876616309/

Venue

Organizer